De ce este importanta dezvoltarea antreprenoriala la o varsta frageda



Educația antreprenorială are un rol deosebit de important în contextul actual, în care micile afaceri pun întreaga economie pe roți. Tinerii au oportunitatea de a-și pune în aplicare ideile, înființând firme și realizând proiecte de succes de la vârste tot mai fragede. De aceea, educația cât mai eficientă în direcția antreprenoriatului este esențială pentru noile generații.

Cultivarea unui spirit întreprinzător și însușirea noțiunilor de bază despre mediul de afaceri ajută tinerii să înțeleagă care sunt responsabilitățile, îndatoririle și avantajele unui antreprenor. Aceștia pot să înțeleagă nevoile societății, cererea pieței și modalitățile prin care aceasta poate fi satisfăcută. De asemenea, au posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere profesional mult mai devreme decât anticipau.


Unde pot învăța tinerii antreprenoriat?

Educația antreprenorială este prezentă în unele școli și licee din România, dar și în cadrul cursurilor extracurriculare, însă nu este întotdeauna adaptată la nevoile de cunoaștere ale tinerilor din noile generații. Procesul de învățare greoi și rigid îi determină pe tineri să renunțe sau să devină dezinteresați.

O variantă mai puțin cunoscută este participarea la taberele de vară cu specific business, unde utilul poate fi combinat cu plăcutul. Atfel de oportunități sunt oferite de Happy Camps, care organizează tabere de vară la munte pentru copii și adolescenți. Taberele au ca principale obiective relaxarea, învățarea, jocul, distracția, socializarea și descoperirea noilor pasiuni.

Dacă ești interesat de o astfel de activitate pe timpul verii, trebuie să știi că ai la dispoziție tabara pentru adolescenți de dezvoltare antreprenorială.

Tabăra pentru Adolescenți de Dezvoltare Antreprenorială este destinată elevilor din clasele 9-12 care își doresc să construiască afaceri de succes, însă nu știu de unde să pornească. Aici, participanții învață trăsăturile de caracter ale celor mai de succes antreprenori. Mai mult, în timpul taberei, tinerii sunt încurajați să își exploateze trăsăturile de caracter care sunt considerate, în general, distructive. Încăpățânarea, acționarea împotriva curentului, influențarea celorlalți colegi sunt doar câteva dintre astfel de trăsături care arată că un tânăr poate fi un bun antreprenor dacă este educat în această direcție.

Care sunt avantajele educației antreprenoriale la vârste fragede?

Chiar dacă antreprenoriatul pare a fi o activitate destinată oamenilor adulți, cu un anumit grad de maturitate, acest lucru nu este în totalitate adevărat. O bună educație, cunoașterea mediului de afaceri și a avantajelor și dezavantajelor lui, analiza și studiul celor mai de succes antreprenori, poate conduce la dezvoltarea unor afaceri de succes încă din anii adolescenței. Chiar și în caz contrar, când nicio acțiune nu este luată până în anii maturității, astfel de informații se dovedesc a fi extrem de utile.

Atunci când participi la o tabără de antreprenoriat, afli răspunsuri la întrebări precum:

·         Cât de important este să ai viziune și ce înseamnă acest concept?

·         Ce este eșecul?

·         Cum îți asumi riscuri?

·         Cum devi mai responsabil?

·         Cum îți stimulezi creativitatea?

Alege să te alături taberelor de vară de antreprenoriat pentru a-ți clădi un viitor de succes, pe o fundație solidă.