7 lucruri esent
iale pe care le inveti intr-o tabara de vara



Ideea unei tabere de vară pare foarte interesantă, până în momentul în care îți dai seama că este foarte posibil că îți vei ieși din zona de confort și nu vei fi înconjurat de familie și prieteni pentru o perioadă. Acesta este principalul motiv pentru care cei mai mulți adolescenți abandonează ideea mersului în tabără și aleg să aibă alte tipuri de activități pe timpul verii.

Cu toate acestea, taberele de vară sunt recomandate în perioada adolescenței pentru că îți aduc extrem de multe avantaje. Într-o tabără de vară îți ieși, întradevăr, din zona de confort, însă te întorci cu perspective noi și înveți o mulțime de lucruri. Dacă prietenii tăi nu își doresc să se înscrie într-o tabără, fă-o tu singur! Fii autonom și contribuie la dezvoltarea ta personală încă din anii adolescenței.


Există o mulțime de motive pentru care o tabără este cea mai bună idee pentru perioada verii. Iată care sunt cele mai importante:

1.      Independența

Să devii independent nu este simplu și presupune să te lovești de obstacole care nu sunt întotdeauna simplu de acceptat. Astfel de obstacole pot apărea în viața de zi cu zi, însă datorită dependenței de părinți, de ajutorul acestora și de al cunoscuților, independența este un concept străin pentru mulți dintre tineri. Dacă vrei să devii un adult responsabil, este foarte important să poți să fii independent. În timpul taberelor de vară îți dezvolți această calitate prin multitudinea de activități, dar și prin faptul că trebuie să faci față situațiilor neprevăzute de unul singur.

2.      Noile experiențe

Trăirea acelorași experiențe banale în fiecare zi poate duce la o viață plictisitoare și o rutină bolnăvicioasă. Din păcate, acest lucru este frecvent întâlnit în zilele noastre și stopează creativitatea, interesul și entuziasmul adolescenților. De aceea, participarea la activitățile din taberele de vară este importantă. Aici, experimentezi lucruri noi, te confrunți cu situații noi și începi să te cunoști pe tine însuți din noi unghiuri.

3.      Noi conexiuni

Atât în perioada tinereții, cât și pe toată durata vieții, oamenii pe care îi cunoști îți pot determina succesul, starea de spirit și activitățile zilnice. Chiar dacă ai foarte mulți prieteni, este indicat să fii deschis înspre a cunoaște oameni noi, a-i explora și a învăța din experiențele lor. Astfel, îți formezi noi conexiuni care te vor ajuta pe viitor și prin intermediul cărora poți să dezvolți prietenii pe viață. Unul dintre marile avantaje ale taberelor de vară este faptul că ai ocazia de a-ți face mulți prieteni.

4.      Dezvoltarea noilor abilități

Atunci când nu ești pus în situații în care trebuie să devii creativ sau în care trebuie să gpsești soluții, se întâmplă să te plafonezi. Dezvoltarea noilor abilități și descoperirea talentelor sunt posibile numai atunci când încerci lucruri noi. În taberele de vară, acest lucru se întâmplă la fiecare pas, întrucât toate activitățile te stimulează să găsești noi soluții la noi probleme.

5.      Dezvoltarea instinctului de supraviețuire

Instinctul de supraviețuire este prezent în fiecare dintre noi, însă, din păcate, stilul nostru de viață nu ne permite să îl dezvoltăm așa cum ar trebui. Unul dintre obiectivele taberelor de vară este dezvoltarea instinctului de supraviețuire prin punerea în situații limită și oferirea unor soluții general valabile. Astfel, înveți lucruri care îți vor folosi întreaga viață.

6.      Viața în mijlocul naturii

Pentru noile generații, sporturile sunt la fel de importante precum tehnologia, însă activitățile de acest gen au loc de cele mai multe ori în spații foarte bine organizate, deseori delimitate. În taberele de vară, spațiul pe care îl ai la dispoziție este nelimitat, iar natura poate deveni cel mai bun prieten al tău. Vei descoperi o mulțime de lucruri care îți vor plăcea și activități care nu depind de terenuri bine delimitate sau săli de sport. Astfel, vei începe să iubești natura, să vrei să o explorezi și să duci o viață sănătoasă.

7.      Descoperirea propriei identități

Persoana care ești în viața de zi cu zi, atunci când ai de-a face cu situații și oameni cunoscuți este diferită față de persoana care se confruntă cu situații noi, departe de casă. Taberele îți oferă ocazia de a te cunoaște mai bine, de a vedea cine ești cu adevărat, de a te analiza și de a te dezvolta în cea mai bună direcția pentru tine.



Înscrie-te la taberele de vară Happy Camps și construiește amintiri de neuitat!