Ai auzit de Skike?



Te dai cu rolele? Ești pasionat de Ski? Atunci cu siguranță trebuie să încerci Skike!

Ei bine, dacă ai citit articolul nostru anterior despre Ski pe iarbă, probabil te-ai familiarizat deja cu faptul că în cadrul taberelor Happy Camps, practicăm cele mai interesante și trăznite sporturi.

Dintre acestea, astăzi am ales să vorbim despre Skike, un alt sport inovativ care poate fi învățat în cadrul taberelor Happy Ski Camps, care încep la finalul lunii iulie.

Skike este un sport care îmbină în mod armonios sănătatea corpului cu interacțiunea umană și spiritul de echipă, reușind să creeze o experiență unică pe care alte sporturi nu o oferă. Skike este pentru toată lumea, de la copii la adulți și chiar seniori, indiferent de condiția lor fizică.

Iată în ce constă Skike!

În mod similar cu ski-ul pe iarbă, acest sport se desfășoară tot în natură, atât pe teren accidentat cât și pe drum asfaltat. Echipamentul folosit constă în patine speciale numite Patine Nordice, care au în componența lor roți de cauciuc umflate cu aer. De asemenea, pentru echilibru, cât și pentru creșterea vitezei de deplasare, se folosește un set de bețe similare cu cele de la Ski.

Rezultatul? Distracție cât cuprinde prin mișcare în natură!

Skike este un sport sigur. În cadrul taberelor noastre, este practicat doar sub supravegherea instructorilor specializați, în condiții de maximă siguranță. Totuși, skike antrenează aproximativ 90% din masă musculară a practicanților, într-un mod plăcut. Este un sport recreativ, care poate fi practicat 3 sezoane pe an, mai puțîn iarnă, când există alte alternative.

Echipamentul de protecție pe care îl vor purta copiii care practică skike în cadrul taberelor noastre constă într-o cască și o pereche de mănuși speciale, precum și genunchiere.

low res flat V07PLUSSHOP1SKIK 169 main 500x500


Unde se practică Skike?

Acest sport poate fi practicat atât pe teren accidentat, cu iarbă sau pietriș, cât și pe teren asfaltat.

Fiecare opțiune de teren prezintă o serie de schimbări la nivelul controlului vitezei, direcției și menținerii echilibrului. Spre exemplu, pe asfalt se poate ajunge la cea mai mare viteză, care poate fi de maximum 40 km / h, dacă drumul este în pantă și practicantul accelerează. Cu toate acestea, viteză medie este de 15-20 km / h. Totuși, pe asfalt este cel mai ușor de menținut echilibrul și de controlat direcția de mers.

Pe pietriș se obține cea mai mică viteză, însă patinele sunt puțîn mai dificil de controlat, datorită terenului accidentat. Forța de deplasare necesară este mai mare și, prin urmare, mușchii sunt mai solicitați și organismul consumă mai multă energie.

Pe iarbă, însă, poți obține cel mai bun raport viteză – manevrabilitate – consum de energie și, prin urmare, acest tip de teren este recomandat pentru copii sau începători.

În cadrul taberelor Happy Camps, vom ține cont de antrenamentul, condiția fizică și dorința fiecărui copil. Aici, nimeni nu este obligat să practice skike dacă nu dorește, însă te asigurăm că poate fi o experiență de neuitat pentru orice copil!

Dacă te simți pregătit pentru această experiență, descoperă ce au de oferit taberele Happy Ski Camps!