De ce sa alegi o tabara pentru adolescenti


Avantajele taberelor pentru adolescenți nu sunt cunoscute în totalitate de către părinți sau de către copii. Liceeni sunt obișnuiți cu activitățile sportive, cele creative și școlare, însă rareori își petrec timpul în grupuri organizate, în afara zonei lor de confort.

Taberele de vară sunt extrem de populare în alte culturi, datorită unui număr mare de avantaje. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au oportunitatea de a-și dezvolta și exploata abilități care le favorizează dezvoltarea pe termen lung, precum:

·         Abilități de conducere
·         Abilități de interacțiune socială
·         Abilitatea de a face față provocărilor
·         Rezistența psihică
·         Creșterea încrederii în sine
·         Învățarea noilor activități practice
·         Învățarea unoi noi sporturi

Taberele de vară: o combinație de educație și distracție

Limita dintre educație și distracție este foarte fină și oferă adolescenților senzația de confort fizic și psihic.

În timpul verii, cei mai mulți dintre adolescenți devin prieteni cu plictiseala, lăsând la o parte tot ce au construit în restul anului. Plictiseala este o sursă de creativitate încurajată de către experți, însă aceasta trebuie să aibă limite foarte bine definite. Pentru a îmbina petrecerea timpului liber în mod productiv cu relaxarea, disciplina și distracție, taberele de vară reprezintă cea mai bună opțiune.

Îți dorești să vezi cum copilul tău se dezvoltă individual și constructiv cu fiecare zi care trece? Înscrie-l la o tabără de vară în care poate învăța multe lucruri despre sine și despre ceilalți, în care se poate acomoda cu situații noi, poate ieși din zona de confort, poate învăța să facă față noilor provocări și să se descurce singur în situații limită.

Cele mai importante avantaje pe care atât părinții, cât și copiiii trebuie să le ia în considerare la înscrierea într-o tabără de vară sunt enumerate în continuare.

Avantajele taberelor de vară pentru adolescenți

#1 Îmbunătățirea stării de sănătate

Petrecerea timpului în aer liber, în natură, favorizează buna funcționare a sistemului imunitar, iar copilul va fi ferit de boli de sezon, dar și de afecțiuni mai serioase.

Zona din jurul localității Azuga, unde se desfășoară taberele Happy Camps, este înconjurată de natură și o mulțime de trasee montane de dificultate redusă cât și locuri frumoase de vizitat, pe care le vom parcurge împreună cu adolescenții în tabără.

#2 Abilități de socializare

Pentru tinerii mai timizi sau cărora le lipsește încrederea în sine, socializarea nu este plăcută. În timpul taberelor, aceștia deprind abilități de socializare de care se vor folosi pe toata durata vieții, iar lipsa prietenilor și singurătatea vor fi concepte necunoscute pentru ei.

#3 Independența

Dependența de adulți este, poate, una dintre cele mai grave greșeli care au loc în societatea modernă. Cei mai mulți adolescenți depind de ajutorul părinților în situații simple, pe care le pot rezolva chiar ei. În timpul taberelor de vară, toți adolescenții învață să se descurce singuri, iar senzația pe care activitățile individuale le oferă le vor crea dorința de a continua să fie independenți.

#4 Descoperirea noilor talente

Atunci când trăiesc în rutină, adolescenții nu au oportunitatea de a își explora creativitatea, imaginația, noile talente sau hobby-uri. Unul dintre cele mai importante avantaje ale taberelor de vară este faptul că aici, copiii sunt încurajați să își elibereze potențialul și să exploateze fiecare abilitate pe care o au. Astfel, este foarte simplu să își descopere noi talente.

Înscrie-te în taberele de vară Happy Camps anul acesta și profită de toate avantajele unor activități constructive, educative și distractive atât în aer liber cât și indoor!