Stiai aceste lucruri despre ski pe iarba?



„S-a deschis sezonul de ski! Pârtia te așteaptă!”

Probabil că ești obișnuit să auzi acest anunț doar la începutul iernii. Însă, noi ți-l spunem acum și este perfect adevărat!

La munte, avem pârtii, avem echipamente... tot ce ne mai trebuie sunt doritorii care vor să învețe... ski pe iarba!

Pentru pasionații sporturilor de iarnă care nu pot sta departe de pârtii nici pe timpul verii, pentru copiii și adolescenții care vor să descopere un sport nou, distractiv și în condiții de siguranță, am deschis însrierile la Happy Ski Camps – tabără de ski pe iarba și Mountainboard.

Te simți pregătit? Haide mai întâi să aflăm mai multe despre ce înseamnă Grass Skiing – Ski pe iarba.

Ce înseamnă Ski pe iarba?

„Grass Skiing” sau „ski pe iarbă” este un sport pregătitor pentru ski-ul alpin pe zăpadă, pe care îl cunoaștem cu toții.

Totuși, ski-ul pe iarbă este practicat în celelalte sezoane ale anului, fiind o metodă de antrenament pentru schiori, devenită un sport în adevăratul sens al cuvântului.

Echipamentele folosite sunt schiuri scurte cu fire de rulare sau role, care sunt atașate de cizmele schiorului.

Sportul poate fi practicat cu ușurință și de schiorii începători sau neinițiați, deoarece viteza este mult mai mică iar riscurile de accidentare sunt minime, în special dacă practicantul este supravegheat de un instructor.

Schiatul pe iarbă a fost inventat de Richard Martin, în Germania, în 1966. Inițial, era o metodă de pregătire pentru schiori, practicată înainte de sezonul de iarnă. Însă, doi ani mai târziu, această metodă a fost inaugurată și în Franța, devenind ulterior sport „cu drepturi depline”. Astfel, au fost inițiate campionate de ski pe iarba și importanța acestui sport a crescut din ce în ce mai mult și a devenit accesibil pentru publicul din întreaga lume.

Ski pe iarba vs ski alpin

Cu timpul, echipamentele pentru ski pe iarba s-au dezvoltat și ele sunt de două tipuri: cu role sau cu șine. Cele cu role pot fi folosite și pentru terenuri accidentate sau piste „off-road”, iar cele cu șine sunt destinate exclusiv folosirii pe iarbă.

Spre deosebire de ski-ul alpin, fiind la bază o metodă de pregătire, ski-ul pe iarbă este destinat oricui, chiar și copiilor de 5 ani care nu au mai schiat până la momentul respectiv.

Sportul este foarte captivant, ajută la îmbunătățirea condiției fizice a copiilor și are numeroase beneficii pentru sănătate. În plus, este practicat în natură, la munte.

screen shot 2019 06 05 at 9.47.42 pm


Vino la tabara de ski pe iarba!

Dacă vrei să aibă parte și copilul tău de o astfel de experiență, noi îi oferim toate condițiile! Organizăm prima tabără de ski pe iarba și mountainboard din România!

Deși viteza va fi mai mică, cei mici se vor putea bucura de aceleași senzații ca pe timp de iarnă, cu schiuri speciale, pe role. Aici, instructori de ski specializați îl vor însoți pe tot parcursul experienței sale și îl vor ajuta să învețe să schieze bine, indiferent de sezon.

În plus, va avea parte și de alte activități și sporturi intersante, precum mountainboard, tiroliana, tir cu arcul, bubble football, human fusball și multe altele!

Te-am făcut curios? Află mai multe despre
!