Beneficiile schiului pentru copii în tabara



Deși în Austria atunci când poate să meargă un copil se poate apucă de schi, în România este recomandată vârstă de 4 ani, când este pregătit din punct de vedere articular. Această diferența apare deoarece în Austria pârtiile sunt special amenajate pentru copii, instructaj adaptat vârstelor mici deci siguranță totală. Aici în schimb este recomandat instructajul în grup, lucru care face alegerea taberelor de ski pentru copii o varianta ideală.

Cum echipam copiii corect pentru ski?


Sezonul de ski este după colț și ne ademenește cu ninsori ușoare! Noi? Nerăbdători, pregătim skiurile și echipamentul și așteptăm dimineață în care vom ajunge pe pârtie, înainte să pornească teleskiul/cabina, înghețați și fericiți!

Până atunci, cum ne pregătim? Ce înseamnă un echipament de ski adecvat pentru copii? Mai jos veți citi câteva sfaturi care va vor ajută.

O zi din viata unui HappyCamper la ski




Nevoia de a aparține unei comunități și de creea legături autentice este resimțită la orice vârstă, în special în primii ani de viață când suntem cel mai ușor de influențat și când ni se imprimă cel mai puternic, în ființă noastră, valorile și obiceiurile cu care suntem înconjurați.

Un copil este fericit când învață și se dezvoltă distrandu-se, într-un mediu sigur și prietenos, unde interacționează și dobândește prieteni noi!

De ce sa alegi o tabara de ski pentru parinti si copii


Conectarea părinte-copil este esențială pentru dezvoltarea sănătățîi emoționale a copilului, pentru relaționare, cooperare și sentimentul de apartenența și fericite în familie.

Știm, în zilele noastre, cât este de greu să găsim timpul necesar să ne dedicăm copiilor noștri. Aici nu vorbim despre orice fel de timp deoarece nu este de ajuns să fii prezent, ci aici intervine conceptul de „timp de calitate”, definit de Patty Wipfler, fondatoarea Hand în Hand Parenting, așa: „Să îi oferi copilului tău timp special este o formă de ascultare activă, în care jocul celui mic devine un vehicul prin care îți poate poveșți despre viață și percepțiile sale.”

De ce si pentru cine sunt destinate taberele de dezvoltare personala



“Am convingerea că perioada petrecută într-o tabara bine organizată poate fi mai valoroasă din punct de vedere educa
țional decât un întreg an școlar. (Charles Elliot, Președinte al Universitatii HARVARD)


Dezvoltarea personală a copiilor este un proces complex, care necesită multă implicare, atenție și răbdare. Că scop, are la baza formarea comportamentului, a viziunii despre lumea din jur, a valorilor și abilităților. Fiecare copil este unic iar dacă reușim să le oferim o imagine bună și armonioasă de sine, acesta va deveni o persoană fericită și independența.

Prima zi de scoala




După un an plin de încercări, din multe puncte de vedere, iată că s-a încheiat și prima zi de școală, cu foarte multe emoții, întrebări, gânduri și sentimente, atât pentru cei mici cât și pentru părinți și profesori.

Nu este o prima zi cum suntem obișnuiți și cu siguranță va fi un an școlar plin de încercări pentru toată lumea însă va sfătuiesc să privim totul optimist și să facem tot ceea ce ne stă în putință să ne încurajăm reciproc!

Educația este un subiect sensibil însă deosebit de important și va propun să luăm în vedere câteva măsuri de protecție oficiale impuse privind siguranță copiilor, profesorilor și a dumneavoastră, că părinți.

Copilul si televizorul



"Televizorul este pentru creier ceea ce reprezinta o mancare gata mestecata pentru stomac: nu mai simti savoarea" - dr. Sanda Gancevici, medic pediatru


Cea mai mare capcană cu privire la televizor este că mulţi părinţi chiar cred că este un lucru educativ pentru copiii lor. In realitate, privitul la televizor este contraindicat pana cel putin la varsta de 2 ani, sustine Academia Americana de Pediatrie. „Creierul unui nou născut se triplează ca mărime de la naştere până la vârsta de 24 de luni”, susţine profesorul de pediatrie Dimitri Christakis, coautor al cărţii The Elephant in the Living Room: Make Television Work for Your Kids. „Iar creierul creşte în funcţie de stimulii externi, în contextul unor experienţe din lumea reală”, punctează Christakis.

Desi este cel mai des folosit pe post de baby-sitter, televizorul trebuie inlocuit cu oricare alta activitate care implica atentia reala si constanta a copilului.


Jocurile copilariei



Va mai amintiți cum era când rețeaua de socializare era „afară”? Când nu aveam telefoane, tablete, laptop, playstation și alte jocuri video? Viață era mai simplă, jucăriile nu erau sofisticate și tot ceea ce aveai nevoie erau prietenii! În față blocului, la țară, pe stradă sau unde apucăm, știam să ne distrăm și să profităm de fiecare zi la maxim!

Așadar, cu melancolie și dor de joacă, va propunem câteva jocuri ale copilăriei. Ți le mai amintești?

Ce activitati stimuleaza dezvoltarea personala la copii?



Ce este dezvoltarea personală?

Este o activitate dinamică și creativă care susține și ajută copilul sau adolescentul să-și descopere resursele interioare, să dezvolte modalități proprii de găsire a soluțiilor la problemele pe care le întâmpină sau le poate întâmpina în existența sa. Scopul principal al acestei activități este facilitarea accesului la un viitor împlinit, adaptat și echilibrat.

Un alt aspect crucial in procesul de dezvoltare il reprezinta deprinderea inteligentei emotionale, prin intermediul careia copilul va inlatura posibilitatea unei comunicari si exprimari defectuase. Din cauza ca este stapan pe emotii, acesta va sti dozajul emotional necesar intr-un scenariu de comunicare, deci va putea exprima mai clar ce simte.

Se deschide sezonul taberelor de vara 2020 la Azuga!

În România, cultura taberelor este mai puțin dezvoltată decât în alte țări, în special din cauza faptului că avantajele unor astfel de activități nu sunt cunoscute de publicul larg. Experiențele din timpul verii formează și definesc caracterul, modul de gândire, abilitățile și dezvoltarea individuală a fiecărui copil, motiv pentru care este foarte importantă participarea lui într-o tabără de vară.

Din cauza situației incerte și a normelor nepublicate încă de Guvernul României, cu privire la taberele de copii, anul acesta am luat decizia de a organiza doar taberele din luna August și Septembrie. Mai mult, am decis că taberele să aibă loc exclusiv la pensiunea noastră din Azuga, unde va putem asigura personal condiții maxime de igienă și siguranță.

                                                                      
Alimentatie si nutritie pentru copii


Cred că ați fost puși în situația în care mai multe zvonuri sau idei cu privire la alimentația copilului dumneavoastră se bat cap în cap iar accentul este pus în cea mai mare parte pe CAT mănâncă copilul, în detrimentul a ceea CE consumă.
Acest lucru provine în mare parte din cultură poporului român care pune accent pe mâncatul mult însă, astăzi propun să fim atenți la nevoile alimentare ale copilui și a metodelor de a preveni boli precum obezitatea infantilă sau diabetul.

Părinții sunt responsabili de stabilirea cantităților, de alegerea alimentelor și de întocmirea unui orar al meselor iar ei înșiși, prin exemplu, pot influență alegerea unui stil alimentar și al unui stil de viață al copilului.

Sport și sănătate pentru copii



“Mens sana în corpore sano”, o veche zicală latină care rămâne cu siguranță veșnic adevărată. Nu este de ajuns să avem grijă doar de corpul nostru, ci necesităm un echilibru între săntatea psihică și cea fizică.

Ajunși la o anumită vârstă, începem să realizăm cât de important este ceea ce mâncăm, ceea ce gândim și ce hobbiuri avem. Cum ar fi dacă am începe să ne învățăm copii că, încă de la o vârstă fragedă, să cunoască aceste noțiuni și să le introducem în viață lor de zi cu zi?

În zilele noastre este ușor să neglijăm aspectul mișcării și al sportului, purtați de griji și stres, și mai ales, uităm poate să ne educăm copii în acest sens. Aici vă venim în ajutor cu idei și tipuri de sport pentru fiecare copil în parte.


Masuri de siguranta Covid-19 


Anul 2020 ar fi trebuit sa fie un an plin cu evenimente, cu tabere deja planificate si pregatite, cu penisunea Pasul Schiorilor din Azuga gata sa isi deschida usile pentru copii si parinti dornici de aventura si distractie.

Insa acest lucru nu s-a intamplat, si ne-am trezit in fata unei situatii in care regasim 2 optiuni: te dai batut sau cauti metode inovative sa depasesti situatia de criza.

Drept urmare, in tot acest timp noi nu am stat degeaba. Am pus la punct documente, detalii, planuri si traininguri pentru a fi mai mult decat pregatiti sa va primim cand aceasta pandemie va lua sfarsit.


De ce să mergi cu copilul într-o tabără de vară?

Conexiunea dintre părinți și copii trebuie să se păstreze vie pe durata întregii vieți, indiferent de vârstă. Aceasta permite crearea unei relații sănătoase între generații și oferă ambelor părți siguranță, stabilitate, o stare de bine și materializarea ideii de familie ideală.

Una dintre cele mai potrivite activități în acest scop este participarea la taberele de vară. Taberele de vară clasice sunt destinate copiilor, adolescenților sau tinerilor în general, însă rareori familiilor. Happy Camps încurajează petrecerea timpului liber în familie, într-un cadru organizat, în tabere destinate părinților sau bunicilor și copiilor.


Ai auzit de Skike?



Te dai cu rolele? Ești pasionat de Ski? Atunci cu siguranță trebuie să încerci Skike!

Ei bine, dacă ai citit articolul nostru anterior despre Ski pe iarbă, probabil te-ai familiarizat deja cu faptul că în cadrul taberelor Happy Camps, practicăm cele mai interesante și trăznite sporturi.

Dintre acestea, astăzi am ales să vorbim despre Skike, un alt sport inovativ care poate fi învățat în cadrul taberelor Happy Ski Camps, care încep la finalul lunii iulie.

Sa-l cunoastem pe Calin Oprea!


Deoarece siguranță și distracția sunt 2 puncte cheie în taberele Happy Camps, ne dorim să fim mai aproape de voi și să ne cunoaștem încă din spațial virtual.

De aceea, astăzi l-am rugat pe Calin Oprea, Presedinte al programului pentru studenti in cadrul Clubul Voluntarilor Happy Camps Squad, care ne însoțește în tabere și este extraordinar în relaționarea cu cei mici, să se prezinte scurt:


Stiai aceste lucruri despre ski pe iarba?



„S-a deschis sezonul de ski! Pârtia te așteaptă!”

Probabil că ești obișnuit să auzi acest anunț doar la începutul iernii. Însă, noi ți-l spunem acum și este perfect adevărat!

La munte, avem pârtii, avem echipamente... tot ce ne mai trebuie sunt doritorii care vor să învețe... ski pe iarba!

Pentru pasionații sporturilor de iarnă care nu pot sta departe de pârtii nici pe timpul verii, pentru copiii și adolescenții care vor să descopere un sport nou, distractiv și în condiții de siguranță, am deschis însrierile la Happy Ski Camps – tabără de ski pe iarba și Mountainboard.

Te simți pregătit? Haide mai întâi să aflăm mai multe despre ce înseamnă Grass Skiing – Ski pe iarba.


De ce sa alegi o tabara pentru adolescenti


Avantajele taberelor pentru adolescenți nu sunt cunoscute în totalitate de către părinți sau de către copii. Liceeni sunt obișnuiți cu activitățile sportive, cele creative și școlare, însă rareori își petrec timpul în grupuri organizate, în afara zonei lor de confort.

Taberele de vară sunt extrem de populare în alte culturi, datorită unui număr mare de avantaje. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au oportunitatea de a-și dezvolta și exploata abilități care le favorizează dezvoltarea pe termen lung, precum:


Ce este lenevia constructiva si cum il poate ajuta pe copilul tau?


În cultura populară, lenea este o trăsătură a oamenilor neproductivi și a unui stil de viață sedentar. Această afirmație nu este departe de adevăr, însă cercetările recente arată că lenevia este un bun stimulent al creativității, în special în rândul copiilor și al adolescenților. Atunci când vorbim despre lenevie, ne referim la perioadele prelungite de inactivitate, mai degrabă decât la starea continuă de letargie.

În anii tinereții, lenevia este considerată normală de către psihologi, în special la adolescenții și copiii cu un IQ foarte ridicat. Conform Jurnalului de Psihologie a Sănătății, persoanele foarte inteligente se plictisesc repede, ceea ce le determină să petreacă mai mult timp gândindu-se la diferite subiecte. Plictiseala și lipsa de activitate conduc deseori la căutarea de noi activități, dezvoltarea unor noi subiecte sau implicarea în activități care stârnesc un interes deosebit.


Cum sa-ti faci bagajul pentru tabara


Așa cum probabil știi sau ai citit într-un articol anterior de pe blogul nostru, o tabara de vara pentru copii poate aduce acestora numeroase beneficii. Ai unul sau mai mulți copii care pleacă într-o astfel de tabără? Ei bine, în calitate de părinte, trebuie să te asiguri că aceștia au bagajul pentru tabara pregătit cu toate lucrurile necesare.
Sfatul nostru, din experiența organizării a numeroase tabere pentru copii dar și din discuțiile cu părinții, este să îți scrii pe o foaie de hârtie toate lucrurile pe care trebuie să le ia copilul tău în tabără.
Noi vom enumera în acest articol lucrurile generale pe care orice copil trebuie să le aibă în bagajul pentru tabara, însă o listă completă doar tu o poți face, cunoscând nevoile specifice ale copilului tău.
Așadar, hai să începem să ne pregătim împreună de tabără!


De ce este benefica echitatia la copii


Echitația este unul din cele mai nobile sporturi pe care puțini au ocazia să-l practice. Însă, cei care o fac se vor îndrăgosti de acest sport încă de la început. De aceea, este recomandată orice formă de echitatie copii, pentru că încă de la o vârstă fragedă contribuie armonios la dezvoltarea celor mici.

Echitația înseamnă libertate, disciplină dar și o puternică legătură între om și cal, prin intermediul comunicării prin gesturi, pentru că omul trebuie să transmită comenzi pentru a controla mișcările calului. Acest sport necesită o puternică stăpânire de sine, curaj, răbdare dar și o serie de abilități care se dobândesc după câteva ore de practică, sub îndrumarea unui instructor.

Cu cât este practicată de la o vârstă mai fragedă, cu atât echitația va avea mai multe beneficii asupra organismului. De aceea, la Happy Camps, suntem dedicați organizării unei tabere speciale de echitatie copii.
Între timp, te invităm să descoperi beneficiile miraculoase ale echitatiei asupra copiilor.


De ce este importanta dezvoltarea antreprenoriala la o varsta frageda



Educația antreprenorială are un rol deosebit de important în contextul actual, în care micile afaceri pun întreaga economie pe roți. Tinerii au oportunitatea de a-și pune în aplicare ideile, înființând firme și realizând proiecte de succes de la vârste tot mai fragede. De aceea, educația cât mai eficientă în direcția antreprenoriatului este esențială pentru noile generații.

Cultivarea unui spirit întreprinzător și însușirea noțiunilor de bază despre mediul de afaceri ajută tinerii să înțeleagă care sunt responsabilitățile, îndatoririle și avantajele unui antreprenor. Aceștia pot să înțeleagă nevoile societății, cererea pieței și modalitățile prin care aceasta poate fi satisfăcută. De asemenea, au posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere profesional mult mai devreme decât anticipau.


7 lucruri esent
iale pe care le inveti intr-o tabara de vara



Ideea unei tabere de vară pare foarte interesantă, până în momentul în care îți dai seama că este foarte posibil că îți vei ieși din zona de confort și nu vei fi înconjurat de familie și prieteni pentru o perioadă. Acesta este principalul motiv pentru care cei mai mulți adolescenți abandonează ideea mersului în tabără și aleg să aibă alte tipuri de activități pe timpul verii.

Cu toate acestea, taberele de vară sunt recomandate în perioada adolescenței pentru că îți aduc extrem de multe avantaje. Într-o tabără de vară îți ieși, întradevăr, din zona de confort, însă te întorci cu perspective noi și înveți o mulțime de lucruri. Dacă prietenii tăi nu își doresc să se înscrie într-o tabără, fă-o tu singur! Fii autonom și contribuie la dezvoltarea ta personală încă din anii adolescenței.


De ce sa-l trimiti pe cel mic intr-o tabara de vara pentru copii


Pe tine te-au trimis părinții într-o tabara de vara pentru copii atunci când erai mic? Dacă da, îți mai aduci aminte cum a fost? Indiferent dacă ai avut sau nu parte de o astfel de experiență, ca părinte este normal să stai puțin pe gânduri înainte să iei o astfel de decizie pentru copilul tău. E normal să te informezi înainte referitor la toate condițiile, mesele și activitățile de care va avea parte și să ai mereu la îndemână un număr de telefon al organizatorilor.