Jocurile copilariei



Va mai amintiți cum era când rețeaua de socializare era „afară”? Când nu aveam telefoane, tablete, laptop, playstation și alte jocuri video? Viață era mai simplă, jucăriile nu erau sofisticate și tot ceea ce aveai nevoie erau prietenii! În față blocului, la țară, pe stradă sau unde apucăm, știam să ne distrăm și să profităm de fiecare zi la maxim!

Așadar, cu melancolie și dor de joacă, va propunem câteva jocuri ale copilăriei. Ți le mai amintești?



v  Sotron – un joc unde copii isi pun la incercare spiritul de atentie, se concentreaza si isi dezvolta dexteritatea picioarelor


v  Ratele si vanatorii - doi vanatori, de o parte si de cealalata, iar in mijloc erau “ratele”. “Vanatorii” vanau “ratele” cu mingea. “Ratele” atinse ieseau din joc.


v  De-a v-ati ascunselea – jocul cel mai des intalnit, unde un jucator trebuie sa ii caute pe restul jucatorilor ascunsi si sa ii atinga

photo 1460788150444 d9dc07fa9dba

v  Tarile - Dezvolta foarte bine abilitatea de a strategiza si de a empatiza, si totodata dezvolta atentia, precizia si viteza de reactie.


v  Flori, fete sau baieti - o activvitate care poate fi jucata inauntru sau afara si care este un foarte bun joc de cunoastere


v  Coarda - o coarda, multa imaginatie, cateva reguli si metode de sarit si…topaiala in voie!


v  Elasticul – de regula intindeam elasticul dupa gleznele a doua participante, in timp ce a treia sarea pana gresea jocul. Si apoi se schimba participanta. De unde aveam atata energie oare?


v  Matele incurcate - cata rabdare si imaginatie aveam sa ne descalcim “matele incurcate”, nu-i asa?


v  Tara, tara, vrem ostasi! - “Tara, tara, vrem ostasi! Pe cine? Pe…”


v  Telefonul fara fir - ne asezam in linie si primul jucator ii sufla un cuvant la ureche celuilalt si tot asa pana ajungea la ultimul jucator, care trebuia sa spuna cu voce tare care este cuvantul.


Si acestea sunt doar cateva din jocurile copilariei!

Care sunt jocurile pe care vrei sa le transmiti mai departe copiilor tai?