De ce si pentru cine sunt destinate taberele de dezvoltare personala



“Am convingerea că perioada petrecută într-o tabara bine organizată poate fi mai valoroasă din punct de vedere educa
țional decât un întreg an școlar. (Charles Elliot, Președinte al Universitatii HARVARD)


Dezvoltarea personală a copiilor este un proces complex, care necesită multă implicare, atenție și răbdare. Că scop, are la baza formarea comportamentului, a viziunii despre lumea din jur, a valorilor și abilităților. Fiecare copil este unic iar dacă reușim să le oferim o imagine bună și armonioasă de sine, acesta va deveni o persoană fericită și independența.

Copiilor este nevoie să li se ofere libertatea de a își explora și contura singuri lumea, de încurajare să investească singuri resurse și timp pentru îmbunătățirea de sine și totodoata oportunitatea de a învață lucruri noi, într-un mediu relaxat și productiv, pentru a deveni cea mai bună versiune a lor.

Astfel, taberele de dezvoltare personală înglobează toate aceste „portițe” de cunoaștere și aprofundare a valorilor, a emoțiilor și a aptitudinilor. Aceste programe de o săptămâna sunt destinate adolescenților încrezători și dornici de a se descoperi pe ei înșiși, de a își crește încrederea în sine și de a acumula experiențe noi.

În astfel de tabere oferim activități care încurajează:

·         Relaționarea și comunicarea într-un grup

·         Exprimarea și empatia emoțională

·         Comunicarea și ascultarea activă

·         Colaborarea și muncă de echipa

·         Formarea unui stil de viață sănătos

·         Responsabilitatea și rezolvarea problemelor

·         Puterea și gestiunea timpului


Împreună cu adolescenții dornici de cunoaștere, le vom indentifica punctele forțe, zonele în care doresc să se dezvolte, vom stabili obiective împreună, ii vom încuraja și motiva prin diferite activități și work shopuri. Acestea vizează socializarea, exprimarea prin creație, sport și condiție fizică.

photo 1524601500432 1e1a4c71d692


Important este să înțelegem felul în care aceștia se dezvoltă natural din punct de vedere biologic și psihologic și să găsim alternative pentru a le spori creșterea și dezvoltarea personală armonioasă. Complimentând și bagajul genetic dar și mediul din care fac parte, aceștia vor deveni adulți sănătoși și apți pentru a face față problemelor și dificultăților ce pot surveni pe tot parcursul vieții lor.