Beneficiile schiului pentru copii în tabara



Deși în Austria atunci când poate să meargă un copil se poate apucă de schi, în România este recomandată vârstă de 4 ani, când este pregătit din punct de vedere articular. Această diferența apare deoarece în Austria pârtiile sunt special amenajate pentru copii, instructaj adaptat vârstelor mici deci siguranță totală. Aici în schimb este recomandat instructajul în grup, lucru care face alegerea taberelor de ski pentru copii o varianta ideală.

emma paillex Rxcc8FcVQ5o unsplash

Așadar, dacă ai unele îndoieli privind beneficiile schiului pentru copii, sau dacă nu ești convins că acesta este un lucru bun atât pentru cel mic, cât și pentru întreagă familie, hai să vedem azi câteva avantaje ale schiului pentru copii, mai ales în tabăra.


1. Schiul = exercițiu fizic și sănătate

E clar că schiatul face bine, schiul le dezvoltă copiilor mobilitatea, echilibrul, întărește mușchii, oasele și sistemul imunitar.
Mai mult decât atât, schiul stimulează coordonarea, inteligență vizuală, motricitatea, reflexele și orientarea spațială, de aceea este considerat unul dintre sporturile cele mai complexe care contribuie la
sănătatea fizică și la dezvoltarea psihică a celui mic.



2. Schiul dezvoltă încrederea în sine

Pe măsură ce copilul începe să se descurce pe schiuri, se observă și creșterea stimei de sine a acestuia și a încrederii în forțele proprii. Schiul pentru copii și beneficiile pe termen lung ale acestuia vor fi observate și în viață de zi cu zi, nu numai pe pârtie, pentru că cel mic va proiecta încrederea pe care o are atunci când schiaza și în activitățile zilnice sau la școală. Obișnuit să facă față obstacolelor, multiplelor încercări, depășind frustrările ce vin odată cu primele lecțîi de schi, copilul va crește și va fi conștient de capacitățile proprii.


3. Schiul înseamnă spirit de competitive și socializare

Copiii leagă atât de repede prietenii, știu să se relaxeze și să se bucure de orice experiență. Mai mult, dacă îl înscrii pe cel mic la cursuri specializate de schi cu monitori antrenați special, copilul își va dezvoltă un simt sănătos al competiției.

Prezența copilului printre adulți și printre alți copii de vârstă lui ce au pasiuni comune și sunt angajați în activități similare contribuie la dezvoltarea empatiei, reducerea timiditățîi și dobândirea de abilități sociale complexe ce ii vor folosi pe tot parcursul vieții. Fie că se află într-o grupa de antrenament cu alți copii, fie că învață să schieze de la părinți, există toate șansele că cel mic să își facă noi prieteni, să se adapteze la medii sociale diverse, să se integreze într-un grup și să învețe comunicarea asertivă.

photo 1521509914299 f45173fd00bd

Așadar..

Este recomandată trimiterea copilului într-o tabără de ski sau la cursuri de grup, nu la cursuri individuale cu monitor. În primul rând, datorită atractivitățîi pe care o au lecțiile de grup pentru copii și pentru câștigul în timp pe care îl are un curs de durată.

Începând de la șase ani, cursul de schi trebuie să fie de minimum 4 ore pe zi, ceea ce niciun părinte sau instructor individual nu poate oferi. Într-o perioadă mai lungă de timp poți înregistra evoluție, pentru că ai timp să pui o bază.

Un alt argument important este puterea grupului în evoluția individuală a fiecărui copil.