De ce sa-l trimiti pe cel mic intr-o tabara de vara pentru copii


Pe tine te-au trimis părinții într-o tabara de vara pentru copii atunci când erai mic? Dacă da, îți mai aduci aminte cum a fost? Indiferent dacă ai avut sau nu parte de o astfel de experiență, ca părinte este normal să stai puțin pe gânduri înainte să iei o astfel de decizie pentru copilul tău. E normal să te informezi înainte referitor la toate condițiile, mesele și activitățile de care va avea parte și să ai mereu la îndemână un număr de telefon al organizatorilor.

Însă, în afară de aceste aspecte, trebuie să te gândești la ce e mai bine. Copilul tău are nevoie de o experiență de învățare în timpul vacanței. De aceea, o tabara de vara pentru copii e una din cele mai bune alegeri pe care le poți face. Iată de ce.

7 motive sa-l trimiti pe cel mic intr-o tabara de vara pentru copii

#1 Va fi supravegheat de persoane calificate


Organizatorii unei tabere pentru copii apelează deseori la persoane calificate pentru a avea grijă de aceștia. Ei se vor adapta nevoilor copiilor și vor ști cum să comunice cu ei, cum să se comporte astfel încât să îi facă să se simtă bine.

În plus, specialiștii se vor asigura că distracția și educația se vor îmbina armonios și că se vor respecta toate normele de siguranță specifice vârstei.

#2 Copilul tău va învăța să fie independent


Independența este ceva ce se învață doar departe de casă, în preajma altor persoane decât membrii familiei. O tabara de vara pentru copii este exact ce are nevoie micuțul ca să învețe să își aranjeze singur hainele, să își împacheteze bagajul, să respecte un program cu mese fixe, să își mențină igiena și a se descurca în diferite situații fără a cere ajutorul părinților. Este foarte benefic pentru copilul tău să știe acest lucru. La întoarcerea din tabără, vei observa că va fi benefic și pentru tine.

#3 Investești în educația altfel


O tabără de vară pentru copii e o alternativă perfectă la educația formală pe care copilul tău o primește la școală. Acolo nu învață, din păcate, să se descurce singur, să ia decizii, să se dezvolte ca persoană. O tabără este plină de experiențe practice și aici, cu siguranță, copilul tău va avea parte de o educație care va contribui la formarea lui.

#4 Își va face noi prieteni


Prieteniile sunt cheia unei tabere pentru copii. Aici va cunoaște și alți copii decât colegii lui de școală, iar experiențele prin care vor trece împreună îi vor apropia. Va învăța să comunice, să relaționeze, să se integreze într-un grup nou și va deveni mai sociabil. Prin urmare, o tabara de vara pentru copii este o soluție excelentă pentru copiii introvertiți sau timizi, cărora le e teamă să comunice și să cunoască oameni noi.

#5 Învață lucruri noi


Taberele sunt create special pentru a oferi noi cunoștințe și abilități copiilor. De aceea, ele sunt pline de activități diverse. Spre exemplu, în taberele Happy Camps, copilul tău va învăța tehnici de supraviețuire, o gamă largă de sporturi, tehnici de handcraft, cum să gătească, public speaking, limba engleză, tehnici de dezvoltare personală și cum să-și înceapă propria afacere. În plus, va avea parte de drumeții montane, călătorii și o serie de concursuri și jocuri unde își va dezvolta creativitatea.

#6 Crește încrederea în sine


O tabără de vară pentru copii este un prim pas spre inițierea în tainele dezvoltării personale. Printr-o programă bine pusă la punct de specialiști și psihologi, copilul tău va parcurge o serie de etape de dezvoltare, care îl vor ajuta să se descurce singur, să își gestioneze timpul, să se concentreze pe soluții, să fie mai responsabil, mai creativ și să își dezvolte capacitatea de autocontrol.

Implicit, dobândind toate aceste abilități, copilului tău îi va crește încrederea în sine și va putea trece mai ușor peste provocările pe care le va întâmpina în viață. 

#7 Va avea parte de mese sănătoase


În cadrul taberelor Happy Camps, meniul este atent selecționat, astfel încât să aducă aportul caloric zilnic necesar copiilor. Aici, nu va avea parte decât de dulciuri bio și băuturi necarbogazoase, compoturi, apă și ceai. Meniul este foarte variat și pregătit de doamne pricepute în arta culinară. Astfel, copilul va avea parte de mâncare gătită și pregătită în casă, din ingrediente naturale.

Ai nevoie de motive în plus?


Desigur, putem găsi foarte multe beneficii pe care le aduce o tabără de vară unui copil. Indiferent de personalitatea lui, va învăța o mulțime de lucruri noi și se va responsabiliza. O tabara de vara pentru copii este mult mai valoroasă decât o vară petrecută la bunici sau decât o călătorie la mare cu familia.

Dacă nu ai mai avut ocazia până acum să oferi copilului tău o astfel de experiență, șansa ta este acum. Află mai multe detalii despre taberele Happy Camps și intră în contact cu noi! Îți stăm la dispoziție cu orice informații despre cum pot fi benefice taberele noastre pentru copilul tău.